Mattips

Grilla fårost: Hur man gör kryddig fetaost från grillen

Grilla fårost: Hur man gör kryddig fetaost från grillen

Grillad fetaost ger variation vid grillning och är väldigt lätt: Grillfeta – så fungerar det Ingredienser till grillad fetaost: 1 bit fetaost 1 till 2 matskedar olivolja olja ½ vitlöksklyfta färska örter (om du inte har färska örter till hands, du kan också använda frysta örter) Grillplåt i rostfritt stål , alternativt stora kålrabbi eller savoykålblad Förberedelse: Ta bort fetaosten från förpackningen, låt rinna av och lägg i mitten av grönsaksbladen eller i den rostfria skålen Smaksätt fetaosten Olivolja och finhackad vitlök. Vind in fetaosten och se till att bladen är väl tätade på alla sidor. Om du grillar osten…
Läs mer
Gör iskaffe själv: 4 snabba och enkla recept för sommaren

Gör iskaffe själv: 4 snabba och enkla recept för sommaren

Varma dagar smakar kaffet ännu bättre kylt. Varför inte göra ditt eget iskaffe? Du behöver bara några få ingredienser och lite tid. Vanligtvis är det bara att vänta på kylningstiden. Det klassiska iskaffet består av kaffe, vaniljglass, mjölk och grädde. Vi visar dig receptet och tre andra idéer: med kaffe eller vaniljbitar och ett recept på det berömda kola-iskaffet. Iskafferecept: Klassikern Du behöver dessa ingredienser för ett glas hemlagat iskaffe: 200 ml starkt kaffe eller en dubbel espresso vaniljglass (ca 2 till 3 skopor) En skvätt mjölk eller växtbaserad mjölk som havremjölk grädde valfritt: socker, kakao, isbitar Klassiskt iskaffe: förberedelsen…
Läs mer
Gör yoghurtglass själv: Ett enkelt recept med en vegansk variant

Gör yoghurtglass själv: Ett enkelt recept med en vegansk variant

Choklad, vanilj, jordgubb: Glass är ett måste på sommaren. I Tyskland konsumerade vi 8,1 liter glass per capita 2022. Det är inte konstigt att det som erbjuds i glassbarer tar fram allt mer ovanliga kombinationer och smaker. Men tänk om närmaste glassbar är för långt bort och frysen är tom? Väldigt enkelt: gör din egen glass. Vad sägs om hemmagjord yoghurtglass? Du kan göra denna i förväg och variera den med färska bär, chokladströssel eller små bitar av kex varje gång. Gör yoghurtglass själv : Så här fungerar det utan en glassmaskin ingredienser För ca 600 gram yoghurtglass behöver du:…
Läs mer
Rökt lax: varför du inte bör pressa sista förbrukningsdatumet till det yttersta

Rökt lax: varför du inte bör pressa sista förbrukningsdatumet till det yttersta

"Användning senast": Sista förbrukningsdatum på en förpackning anger när ett livsmedel ska ätas senast borde vara. Speciellt med rökt lax eller gravlax bör du notera denna information, som konsumentrådgivningen rekommenderar. Och till och med fråga om du fortfarande vill äta fisken den sista dagen. Orsaken: Rökt eller inlagd rålaxprodukter är ofta förorenade med vissa bakterier, så kallad listeria, belastad. Bakterierna förökar sig med tiden. Och eftersom fisken vanligtvis inte värms upp igen innan den går på smörgåsen, finns de sjukdomsframkallande bakterierna kvar. Testad rökt lax: Vilken rekommenderar du? För två år sedan hade vi rökt lax från vattenbruk och rökt Låt…
Läs mer
Bli av med fruktflugor: Gör din egen fruktflugafälla och andra tips mot irriterande fruktflugor

Bli av med fruktflugor: Gör din egen fruktflugafälla och andra tips mot irriterande fruktflugor

Fruktflugor är inte farliga och överför inte sjukdomar. Många äcklas dock fortfarande av de små flugorna på frukten. Du kan lätt bli av med fruktflugor med hem medel. Tips inför sommaren: förvara frukten under ett tätmaskigt galler. Under de varma sommarmånaderna häckar fruktflugor gärna i frukt. De förökar sig explosivt och blir snabbt till besvär. De små skadedjuren gillar särskilt doften av mogen frukt, och de kan lukta till och med lätt skadad frukt över långa avstånd. Vi avslöjar hur du kan bli av med insekterna, som bara är cirka två till tre millimeter stora, naturligtvis. Gör fruktflugsfälla själv: Så…
Läs mer
Gör krispiga pommes frites själv: Inga problem med dessa knep

Gör krispiga pommes frites själv: Inga problem med dessa knep

Pommes frites behöver inte komma från chipset butiken eller frysen . Naturligtvis kan du också enkelt förbereda pommes själv. Detta har fördelen att du å ena sidan vet exakt vad som hamnar i magen och å andra sidan behöver du inte ta itu med för mycket salt eller för mycket fett. Så att dina pommes inte hamnar som sorglig lera, utan kommer ut ur ugnen eller djupt fritös krispig, varm och läcker, vi har några tips till dig: Tips 1: Matchande Välj typ av potatis Om du vill att pommes ska vara extra krispiga hjälper rätt typ av potatis: Om…
Läs mer
Torka tomater: Så fungerar det – även utan dehydrator

Torka tomater: Så fungerar det – även utan dehydrator

Körsbärstomater, plommontomater eller stora bifftomater: de röda frukter finns i många former, storlekar och smaker. Men de smakar inte bara gott när de är färska, utan också torkade. Vi visar ett enkelt recept på att torka tomater själv och berättar vilka sorter som passar bäst för detta. Det praktiska: Om du gör torkade tomater själv och inte köper dem sparar du på plast- eller glasförpackningar och har stor möjlighet till återvinning om du kunde få in en frodig tomatskörd. Torka tomater i ugnen Torkade tomater lyckas enkelt och tillförlitligt i en dehydrator, men du behöver inte köpa en ny köksmaskin…
Läs mer
Tvätta jordgubbar ordentligt: ​​vad man ska se upp med med känsliga frukter

Tvätta jordgubbar ordentligt: ​​vad man ska se upp med med känsliga frukter

Lika frestande som jordgubbarna är i snabbköpet, så krävs det tålamod först när man hanterar de röda frukterna (strängt taget). , nötter). Du bör strunta i de tidiga jordgubbarna i stormarknader och lågprisbutiker, som kan köpas från februari. De kommer från södra Spanien, Egypten eller Marocko och har rest långt. Men det är inte allt: I dessa odlingsregioner är det ont om vatten, men odlingen av jord är vattenkrävande Vår nuvarande test av tidiga jordgubbar. Vi kan inte rekommendera en enda jordgubbe med "mycket bra", testbordet är övervägande gult och rött. Du kan läsa alla detaljer genom att klicka på…
Läs mer
Frys in tofun före grillning: Så får du mer smak till tofun

Frys in tofun före grillning: Så får du mer smak till tofun

En kryddig marinad kan ge mer smak till tofun. Det finns ett knep: För att tofun bättre ska kunna absorbera blandningen av olja, syra och kryddor är det bäst att frysa in den kort. Efter upptining kan du sedan krama ur vattnet. Detta gör tofun mer porös – och marinaden fastnar bättre. En blandning av rapsolja, vinäger, sojasås, tomatpuré, vitlök, lite honung, ingefära och chili är idealisk för en smakrik version. Låt marinaden stå i cirka fyra timmar. Det är bäst att lägga allt i en förslutbar behållare eller en fryspåse och ställa i kylen. Innan du grillar, dutta lite…
Läs mer
Att bli vegan: 5 tips för vägen till veganlivet

Att bli vegan: 5 tips för vägen till veganlivet

Det spelar ingen roll varför du har bestämt dig för att äta rent växtbaserad mat tillfälligt, då och då eller permanent : dessa fem steg för att hjälpa dig att bli vegan. 1. Att bli vegan är en fråga om sinnet Inget emot en magkänsla. Men mycket av beslutet att bli vegan är (också) en sinnesfråga. Så först svara på den enkla frågan: varför egentligen? Om du är medveten om dina skäl, är mer motiverad och har större chans att hålla ut än någon som är lite vegan för att det är trendigt Också viktigt: perspektivet utbyta. Istället för att…
Läs mer