Det är därför vatten smakar bättre från glasflaskor

Det är därför vatten smakar bättre från glasflaskor

Vi dricker mineralvatten varje dag. Det som är slående är att produkterna ibland smakar olika. Arno Steguweit, professionell vattenprovare, förklarar skälen till detta i tre frågor.

Mineralvatten från glasflaskor ska smaka bättre. Är det rätt?

Det är faktiskt något med det: Vatten från glasflaskan brukar smaka fräschare och klarare. Detta beror på att plastflaskor inte är 100 procent lufttäta och lukt kan absorberas från miljön.

Smakar mineralvatten annorlunda?

Hur som helst. I princip har varje mineralvatten sitt eget fingeravtryck. Men det beror också på din egen uppfattning om du smakar eller inte. Det är inte alla som uppfattar mycket salt vatten som salt – beroende på den egna stimulitröskeln.

En hög kalciumhalt kan smaka lite bittert, och lågmineraliserat Vatten gör ofta gommen torr, så att man snabbt blir törstig igen. Det är en växelverkan av många komponenter.

Vilka råd har du för personer som inte alls gillar mineralvatten?

Synd, för vatten är såklart en väldigt bra törstsläckare. Du kan prova en kläm citron eller juice, men då smakar det bara citron eller juice. Jag rekommenderar att du provar tre eller fyra olika typer av vatten och medvetet märker skillnaderna. Ibland måste man hitta sin egen sort först.

By Sanna Hellström

Sanna Hellström är en passionerad matentusiast och grundare av den populära hemsidan Vardagsmatad. Hon är känd för att inspirera och hjälpa människor att upptäcka njutningen av matlagning och att skapa goda och hälsosamma måltider i vardagen. Sanna växte upp i en familj där mat alltid var i centrum. Redan som barn tillbringade hon mycket tid i köket och hjälpte till med matlagningen. Den kärleken till mat och matlagning har alltid varit närvarande i hennes liv och har format hennes karriär. Efter att ha studerat matvetenskap och nutrition beslutade sig Sanna för att dela med sig av sin kunskap och passion till en bredare publik. Hon grundade Vardagsmatad som en plattform för att dela matrecept, tips och råd om matfrågor. Målet var att göra matlagning enklare och roligare för människor i deras vardag.

Lämna ett svar

Relaterade