En kryddig marinad kan ge mer smak till tofun. Det finns ett knep: För att tofun bättre ska kunna absorbera blandningen av olja, syra och kryddor är det bäst att frysa in den kort.
Efter upptining kan du sedan krama ur vattnet. Detta gör tofun mer porös – och marinaden fastnar bättre. En blandning av rapsolja, vinäger, sojasås, tomatpuré, vitlök, lite honung, ingefära och chili är idealisk för en smakrik version. Låt marinaden stå i cirka fyra timmar. Det är bäst att lägga allt i en förslutbar behållare eller en fryspåse och ställa i kylen. Innan du grillar, dutta lite på tofun.
Tips: Ju mindre olja du använder, desto bättre kan kryddorna tränga in i tofun.
Naturlig tofu
I slutet av förra året lät vi testa naturlig tofu. Bra: Många produkter rekommenderades. Inte bra: Det fanns kritik för en hög mängd aluminium, för mycket salt och ett relativt stort antal bakterier. Läs mer här: