Frys in tofun före grillning: Så får du mer smak till tofun

Frys in tofun före grillning

En kryddig marinad kan ge mer smak till tofun. Det finns ett knep: För att tofun bättre ska kunna absorbera blandningen av olja, syra och kryddor är det bäst att frysa in den kort.

Efter upptining kan du sedan krama ur vattnet. Detta gör tofun mer porös – och marinaden fastnar bättre. En blandning av rapsolja, vinäger, sojasås, tomatpuré, vitlök, lite honung, ingefära och chili är idealisk för en smakrik version. Låt marinaden stå i cirka fyra timmar. Det är bäst att lägga allt i en förslutbar behållare eller en fryspåse och ställa i kylen. Innan du grillar, dutta lite på tofun.

Tips: Ju mindre olja du använder, desto bättre kan kryddorna tränga in i tofun.

Naturlig tofu

I slutet av förra året lät vi testa naturlig tofu. Bra: Många produkter rekommenderades. Inte bra: Det fanns kritik för en hög mängd aluminium, för mycket salt och ett relativt stort antal bakterier. Läs mer här:

Taifun, Rewe & Co.: Hur presterar den naturliga tofusen i testet?

Vi lovsjunger naturlig tofu: den växtbaserade proteinleverantören är övertygande som en hälsosam, miljövänlig, bekämpningsmedelsfri och GMO-fri mat. Vi kan rekommendera många av produkterna i vårt test. Ändå finns det några kritikpunkter

Soja till grillen finns inte bara i form av de välkända tofukuberna, utan även i form av biffar, medaljonger och annan grillad mat. Eftersom soja har en hög proteinhalt är den lämplig som köttersättning för vegetarianer och veganer.

By Sanna Hellström

Sanna Hellström är en passionerad matentusiast och grundare av den populära hemsidan Vardagsmatad. Hon är känd för att inspirera och hjälpa människor att upptäcka njutningen av matlagning och att skapa goda och hälsosamma måltider i vardagen. Sanna växte upp i en familj där mat alltid var i centrum. Redan som barn tillbringade hon mycket tid i köket och hjälpte till med matlagningen. Den kärleken till mat och matlagning har alltid varit närvarande i hennes liv och har format hennes karriär. Efter att ha studerat matvetenskap och nutrition beslutade sig Sanna för att dela med sig av sin kunskap och passion till en bredare publik. Hon grundade Vardagsmatad som en plattform för att dela matrecept, tips och råd om matfrågor. Målet var att göra matlagning enklare och roligare för människor i deras vardag.

Lämna ett svar

Relaterade