Grilla fårost: Hur man gör kryddig fetaost från grillen

Hur man gör kryddig fetaost från grillen

Grillad fetaost ger variation vid grillning och är väldigt lätt:

Grillfeta – så fungerar det

Ingredienser till grillad fetaost:

1 bit fetaost

1 till 2 matskedar olivolja olja

½ vitlöksklyfta

färska örter (om du inte har färska örter till hands, du kan också använda frysta örter)

Grillplåt i rostfritt stål , alternativt stora kålrabbi eller savoykålblad

Förberedelse:

Ta bort fetaosten från förpackningen, låt rinna av och lägg i mitten av grönsaksbladen eller i den rostfria skålen

Smaksätt fetaosten Olivolja och finhackad vitlök.

Vind in fetaosten och se till att bladen är väl tätade på alla sidor. Om du grillar osten i en öppen panna, se till att täcka den med olivolja så att den inte torkar ut.

Lägg fetapaketet på grillen i tio minuter.

Öppna fetapaketet och garnera osten med färska örter och servera.

Tips: Se även till att olivolja är av bra kvalitet. Våra tester visar vilka produkter vi kan rekommendera: Test av olivolja: Alla utom en förorenade med mineralolja

Feta grill – Knep och tips

Fetan smakar extra gott när du kombinera med grönsaker. Antingen grilla grönsakerna separat – eller lägg till tomatringar, lökringar, hackad paprika, svamp eller oliver i fetapaketet som du vill.

Råntunna ringar av chili, vårlök eller rosépeppar passar också perfekt till fetaost. Extra salt behöver inte fetaosten – den är naturligtvis ganska salt.

Du kan också grilla fetapaketen i ugnen : 10 minuter vid 200 grader, cirkulerande luft. Potatis, färsk sallad eller baguette passar bra till den grillade fetaosten.

Träkol i testet: när tropiskt trä i kol är okejTräkol är vanligtvis gjorda av trä. Så långt så klart. Men vad exakt är den gjord av – och innehåller den tropiskt trä? Vi testade 18 grillprodukter. Det handlar också om hur bra den kan grillas med kol och briketter.

Grill fetaost utan aluminiumfolie

Aluminiumfolie är dåligt för miljön, och aluminium misstänks också främja utvecklingen av Alzheimers och bröstcancer. När du grillar fetaost klarar du dig enkelt utan aluminiumfolie: återanvändbara grillplåtar av rostfritt stål är ett alternativ. De kan också lätt rengöras efter grillning.

Du kan också slå in fårosten i stora kål- eller mangoldblad och lägga på grillen. För att göra detta, borsta bladen med vegetabilisk olja och fäst dem sedan med små träspett.

Feta – lite produktinformation

Hjordost, Balkanost, fetaost eller fetaost? Det är inte så lätt att ha koll på allt på osthyllan. Men sedan 2007 är fetaost en skyddad ursprungsbeteckning (SUB) och därför kan fetaost endast märkas som fetaost om den kommer från Greklands fastland eller prefekturen Lesbos. Här kan du ta reda på vad som finns i fetaost och hur nyttig grekisk ost är:

Hur hälsosam är feta?

Oavsett om det är en grekisk sallad eller en kryddig dipp: Feta är mycket populärt. Men hur hälsosam är grekisk fetaost? Och finns det laktos i fetaost?

By Sanna Hellström

Sanna Hellström är en passionerad matentusiast och grundare av den populära hemsidan Vardagsmatad. Hon är känd för att inspirera och hjälpa människor att upptäcka njutningen av matlagning och att skapa goda och hälsosamma måltider i vardagen. Sanna växte upp i en familj där mat alltid var i centrum. Redan som barn tillbringade hon mycket tid i köket och hjälpte till med matlagningen. Den kärleken till mat och matlagning har alltid varit närvarande i hennes liv och har format hennes karriär. Efter att ha studerat matvetenskap och nutrition beslutade sig Sanna för att dela med sig av sin kunskap och passion till en bredare publik. Hon grundade Vardagsmatad som en plattform för att dela matrecept, tips och råd om matfrågor. Målet var att göra matlagning enklare och roligare för människor i deras vardag.

Lämna ett svar

Relaterade