Tips i sommarvärmen: ta ut frukt och grönt ur plastförpackningar

ta ut frukt och grönt ur plastförpackningar

Särskilt i sommarvärmen förvaras frukt och grönsaker bäst oförpackat . Kondens bildas i slutna plastförpackningar och frukten runt omkring möglar snabbare. Federal Center for Nutrition påpekar detta

Frukt och grönsaker håller i allmänhet längre om du tvättas endast kort före ätning eller konsumtion Eftersom: Frukterna har ett fint skyddande hölje. Om du tappar bort dem genom att tvätta, minskar hållbarheten.

Ännu ett förvaringstips för varma sommardagar: Då även kalla- känsliga frukter kan förvaras Förvaras i kylen en till tre dagar. Dessa inkluderar tomater, paprika, gurka, auberginer och zucchini samt frukterna ananas, kiwi, mango, persika, melon och citrusfrukter. Efter denna korta tidsperiod bör den dock användas snabbt, meddelar Federal Center.

Tips mot värme: Du bör undvika dessa misstag under varma dagar

Sommaren är här – och med den värmen. Tyvärr har inte alla möjlighet att svalka sig vid badsjön eller i simhallen under dagen. Dessa tips kan hjälpa till att uthärda höga temperaturer bättre.

Värmetips: förvara bröd i kylen

Lök och potatis är bättre att placera i en mörk, välventilerad källare, eller i förvaringsbehållare speciellt gjorda för dem – kanske med öppningar för god ventilation.

I den extrema och kvava värmen kan även bröd och frallor kylas i kylen. Alternativt kan du frysa in skivat bröd i portioner och bara tina det vid behov, eller låta det gräddas i brödrosten.

Det är bäst att svalka shopping när det är varmt

För att ömtålig mat inte ska förstöras snabbt bör du

ta med dig en kylväska när du ska shoppa. ) Kött, korv, fisk, mejeriprodukter och ägg kan också köpas hem lägg i kylen så snabbt som möjligt.

Maten stannar längst på de platser som tillverkaren avsett. Vanligtvis är dessa:

Överst: Ost

Mellan: Mejeriprodukter

Nedan: Fisk och kött

Nedre fack: Frukt och grönsaker

Kylskåpsdörr: smör, drycker och ägg

För fler tips, om hur man använder kylskåpet i värmen, läs även följande artikel:

Sommarvärme: hur man bäst organiserar kylskåpet

När det är varmt på sommaren är det inte alls bra för vår mat. Frukt, grönsaker, mejeriprodukter och bröd förstörs snabbare än vanligt. Så här förvarar du maten ordentligt nu.

 

By Sanna Hellström

Sanna Hellström är en passionerad matentusiast och grundare av den populära hemsidan Vardagsmatad. Hon är känd för att inspirera och hjälpa människor att upptäcka njutningen av matlagning och att skapa goda och hälsosamma måltider i vardagen. Sanna växte upp i en familj där mat alltid var i centrum. Redan som barn tillbringade hon mycket tid i köket och hjälpte till med matlagningen. Den kärleken till mat och matlagning har alltid varit närvarande i hennes liv och har format hennes karriär. Efter att ha studerat matvetenskap och nutrition beslutade sig Sanna för att dela med sig av sin kunskap och passion till en bredare publik. Hon grundade Vardagsmatad som en plattform för att dela matrecept, tips och råd om matfrågor. Målet var att göra matlagning enklare och roligare för människor i deras vardag.

Lämna ett svar

Relaterade