Isbitar i drinken klirrar inte bara vackert, de gör dig också glad iskall njutning.
Även utan en iskubsform kan du göra isbitar själv.
För krossad is behöver du bara en fryspåse eller skål – fryst frukt ger en fruktig, isig ton.
Under varma sommardagar är en sval drink fortfarande den bästa förfriskning. Isbitar är ett måste. Och de går snabbt att göra själv – även utan en isbitsform!
Hemlagad krossad is (med fryspåse eller skål)
För små isbitar eller din egen krossade is, fyll bara med vatten i en fryspåse så att den är ungefär två tredjedelar full och knyt den väl. Ställ sedan platt i frysen i minst två timmar.
Hämta fryst påse och placera den på en arbetsyta. Nu är det bara att slå isblocket med en liten hammare eller ett stadigt glas tills små bitar lossnar. Du har redan din egen krossad is för cocktails eller lemonad
Om du inte gör det isbitar, men ändå Om du inte vill klara dig utan en iskall förfriskning kan du använda frukt. För att göra detta, köp antingen fryst frukt som frysta hallon eller en bärmix och fyll dem i glasen med vatten eller cocktail.
Alternativt kan du även själv frysa in färska bär eller citronskivor och lägga dem i glasen precis innan servering. Det är bäst att köpa ekologiska citroner så att du inte dricker några syntetiska bekämpningsmedel.