Hur man gör isbitar

Hur man gör isbitar

Isbitar i drinken klirrar inte bara vackert, de gör dig också glad iskall njutning.

Även utan en iskubsform kan du göra isbitar själv.

För krossad is behöver du bara en fryspåse eller skål – fryst frukt ger en fruktig, isig ton.

 

Under varma sommardagar är en sval drink fortfarande den bästa förfriskning. Isbitar är ett måste. Och de går snabbt att göra själv – även utan en isbitsform!

Hemlagad krossad is (med fryspåse eller skål)

För små isbitar eller din egen krossade is, fyll bara med vatten i en fryspåse så att den är ungefär två tredjedelar full och knyt den väl. Ställ sedan platt i frysen i minst två timmar.

Hämta fryst påse och placera den på en arbetsyta. Nu är det bara att slå isblocket med en liten hammare eller ett stadigt glas tills små bitar lossnar. Du har redan din egen krossad is för cocktails eller lemonad

Även med en platt skål

kan Du göra isbitar eller krossad is själv. Fyll strömbrytaren två till tre centimeter med vatten och lägg den i frysen. Efter borttagning, luta och linda in isblocket i en kökshandduk. Antingen slå den här mot kanten på bänkskivan eller hamra den med en hammare tills du har gjort små isbitar.

Gör isbitar själv: Tricket med chokladasken En tom chokladask eller godisförpackning med individuella kamrar är idealisk för återanvändning – för hemgjorda isbitar. Fyll bara lådan med vatten och placera den i frysen för att frysa.

Efter några timmar du har gjort isbitar i vackra former.

Frys vatten i glaset

Det bekvämaste alternativet för en iskall drink: Lägg bara till några centimeter vatten till glasen som du senare vill servera med isbitar. Se dock till att du bara fryser in tjockväggiga glas som går att frysa. Häll sedan helt enkelt drinken på islagret på botten av glaset.

Fryst frukt som ersättning för isbitar

Hälsosamt, uppfriskande och gott: Frysta druvor är ett riktigt sommarmellanmål. De är också lämpliga som en isbitsersättning i drinkar. Vi ger tips för att hålla druvorna fräscha och krispiga efter upptining.

Om du inte gör det isbitar, men ändå Om du inte vill klara dig utan en iskall förfriskning kan du använda frukt. För att göra detta, köp antingen fryst frukt som frysta hallon eller en bärmix och fyll dem i glasen med vatten eller cocktail.

Alternativt kan du även själv frysa in färska bär eller citronskivor och lägga dem i glasen precis innan servering. Det är bäst att köpa ekologiska citroner så att du inte dricker några syntetiska bekämpningsmedel.

By Sanna Hellström

Sanna Hellström är en passionerad matentusiast och grundare av den populära hemsidan Vardagsmatad. Hon är känd för att inspirera och hjälpa människor att upptäcka njutningen av matlagning och att skapa goda och hälsosamma måltider i vardagen. Sanna växte upp i en familj där mat alltid var i centrum. Redan som barn tillbringade hon mycket tid i köket och hjälpte till med matlagningen. Den kärleken till mat och matlagning har alltid varit närvarande i hennes liv och har format hennes karriär. Efter att ha studerat matvetenskap och nutrition beslutade sig Sanna för att dela med sig av sin kunskap och passion till en bredare publik. Hon grundade Vardagsmatad som en plattform för att dela matrecept, tips och råd om matfrågor. Målet var att göra matlagning enklare och roligare för människor i deras vardag.

Lämna ett svar

Relaterade