Matfrågor

Vad kan man Äta som går Snabbt att Göra? Bäst Tips & Råd

Vad kan man Äta som går Snabbt att Göra? Bäst Tips & Råd

Är du trött på att kämpa med att hitta tid för matlagning i en hektisk vardag? Du är inte ensam. I en värld där vi ständigt rusar från det ena åtagandet till det andra, blir snabbmatlagning alltmer populärt. Men vad kan man egentligen äta som går snabbt att göra? Det är precis det vi ska utforska i denna artikel, där vi kommer att ge dig de bästa tipsen och råden för att skapa snabba och goda måltider. Livet kan vara en riktig rutschkana av deadlines, möten och hushållssysslor, vilket gör att matlagningen ofta blir det första som får stryka på…
Läs mer
Gör krispiga pommes frites själv: Inga problem med dessa knep

Gör krispiga pommes frites själv: Inga problem med dessa knep

Pommes frites behöver inte komma från chipset butiken eller frysen . Naturligtvis kan du också enkelt förbereda pommes själv. Detta har fördelen att du å ena sidan vet exakt vad som hamnar i magen och å andra sidan behöver du inte ta itu med för mycket salt eller för mycket fett. Så att dina pommes inte hamnar som sorglig lera, utan kommer ut ur ugnen eller djupt fritös krispig, varm och läcker, vi har några tips till dig: Tips 1: Matchande Välj typ av potatis Om du vill att pommes ska vara extra krispiga hjälper rätt typ av potatis: Om…
Läs mer
Torka tomater: Så fungerar det – även utan dehydrator

Torka tomater: Så fungerar det – även utan dehydrator

Körsbärstomater, plommontomater eller stora bifftomater: de röda frukter finns i många former, storlekar och smaker. Men de smakar inte bara gott när de är färska, utan också torkade. Vi visar ett enkelt recept på att torka tomater själv och berättar vilka sorter som passar bäst för detta. Det praktiska: Om du gör torkade tomater själv och inte köper dem sparar du på plast- eller glasförpackningar och har stor möjlighet till återvinning om du kunde få in en frodig tomatskörd. Torka tomater i ugnen Torkade tomater lyckas enkelt och tillförlitligt i en dehydrator, men du behöver inte köpa en ny köksmaskin…
Läs mer
Dricka medan du äter: Gör det eller inte?

Dricka medan du äter: Gör det eller inte?

Ta en drink vid middagsbordet – ja eller nej? Det är en fråga som berör särskilt småbarnsföräldrar. För de har ofta lärt sig av sina egna föräldrar eller mor- och farföräldrar: De dricker bara efter att ha ätit. Rädslan bakom detta: Vätskan späder ut magsyran, matsmältningen fungerar inte lika bra längre. Stämmer det? Det finns ett korn av sanning där. Vatten är ett transportmedium och lösningsmedel för många viktiga näringsämnen och utsöndringsämnen i vår kropp. Därför är det elementärt för matsmältningen. Ja, dricka späder ut magsyra Men först till kvarn: Den mänskliga organismen producerar upp till fyra liter magsaft per…
Läs mer
Tvätta jordgubbar ordentligt: ​​vad man ska se upp med med känsliga frukter

Tvätta jordgubbar ordentligt: ​​vad man ska se upp med med känsliga frukter

Lika frestande som jordgubbarna är i snabbköpet, så krävs det tålamod först när man hanterar de röda frukterna (strängt taget). , nötter). Du bör strunta i de tidiga jordgubbarna i stormarknader och lågprisbutiker, som kan köpas från februari. De kommer från södra Spanien, Egypten eller Marocko och har rest långt. Men det är inte allt: I dessa odlingsregioner är det ont om vatten, men odlingen av jord är vattenkrävande Vår nuvarande test av tidiga jordgubbar. Vi kan inte rekommendera en enda jordgubbe med "mycket bra", testbordet är övervägande gult och rött. Du kan läsa alla detaljer genom att klicka på…
Läs mer
Hur man gör isbitar

Hur man gör isbitar

Isbitar i drinken klirrar inte bara vackert, de gör dig också glad iskall njutning. Även utan en iskubsform kan du göra isbitar själv. För krossad is behöver du bara en fryspåse eller skål - fryst frukt ger en fruktig, isig ton.   Under varma sommardagar är en sval drink fortfarande den bästa förfriskning. Isbitar är ett måste. Och de går snabbt att göra själv - även utan en isbitsform! Hemlagad krossad is (med fryspåse eller skål) För små isbitar eller din egen krossade is, fyll bara med vatten i en fryspåse så att den är ungefär två tredjedelar full och…
Läs mer
Hur Äter man så Billigt som Möjligt? Bästa Tips & Råd

Hur Äter man så Billigt som Möjligt? Bästa Tips & Råd

Vi lever i en tid då livsmedelskostnaderna stadigt ökar, och många av oss kämpar med att få ekvationen att gå ihop varje månad. Att äta billigt har blivit en prioritet för många hushåll och individer. Men hur kan vi göra det på bästa möjliga sätt? I denna artikel kommer vi att utforska några av de bästa tipsen och råden för att äta så billigt som möjligt, utan att kompromissa med smaken eller näringsvärdet. Det är ingen hemlighet att mat kan utgöra en stor del av våra månatliga utgifter. Priserna på livsmedel fortsätter att stiga, och det kan vara överväldigande att…
Läs mer
Frys in tofun före grillning: Så får du mer smak till tofun

Frys in tofun före grillning: Så får du mer smak till tofun

En kryddig marinad kan ge mer smak till tofun. Det finns ett knep: För att tofun bättre ska kunna absorbera blandningen av olja, syra och kryddor är det bäst att frysa in den kort. Efter upptining kan du sedan krama ur vattnet. Detta gör tofun mer porös – och marinaden fastnar bättre. En blandning av rapsolja, vinäger, sojasås, tomatpuré, vitlök, lite honung, ingefära och chili är idealisk för en smakrik version. Låt marinaden stå i cirka fyra timmar. Det är bäst att lägga allt i en förslutbar behållare eller en fryspåse och ställa i kylen. Innan du grillar, dutta lite…
Läs mer
Är pommes frites vegan?

Är pommes frites vegan?

Ingen tvekan, pommes frites är en av de mest populära matvarorna någonsin. Eftersom de är billiga, lätta att göra, krispiga och ger kolhydrater och fett, är stekta potatisstavar det bästa tillbehöret till hamburgare och schnitzel. Hamburgare och schnitzel har länge funnits i djurfria versioner, som även passar vegetarianer och veganer och som redan smakar och ser väldigt lik ut sina "riktiga kött" motsvarigheter. Särskilt för veganer uppstår frågan: Om vissa hamburgare inte innehåller animaliska ingredienser – gäller det även för pommes frites? Veganska pommes frites: Du måste vara uppmärksam på detta I grund och botten är pommes frites bara tre…
Läs mer
Vattenmelonskal: Släng dem inte, använd dem!  Det är så det görs

Vattenmelonskal: Släng dem inte, använd dem! Det är så det görs

Vattenmeloner är en underbar förfriskning på sommaren. Efter att ha njutit av melonen brukar dock ett stort berg av skal hamna i soporna. Det behöver det inte vara. Vårt tips: Kasta inte skalet, utan återvinn det. Du kan lägga det "vita" av vattenmelon i ge en sommarsallad eller smoothie, sylta eller koka ner för att göra sylt. Och fröna blir ett läckert mellanmål. Återvinn vattenmelonskal Förutom det mycket yttre, mörkgröna skalet på vattenmelonen, är hela frukten ätbar. Skalet, det vill säga det vita lagret under den gröna huden, innehåller fibrer, C-vitamin och aminosyror. Den som återvinner skalet på vattenmelon gör…
Läs mer